Idén is lesz Dédesi Fényparádé!

Idén is lesz Dédesi Fényparádé!

- 2022. december 5. 8:43

Hatvan gépjárműből álló konvojjal rendezik meg december 17-én a Dédesi Fényparádét és Jótékonysági Felvonulást az Észak-Bükk lábánál fekvő települések összefogásával, közölték a szervezők.

A karitatív kezdeményezésben felvonuló, karácsonyi fényekkel kivilágított karaván Nagybarcáról indul és Dédéstapolcsányon ér célba érintve Bánhorvátit, Nekézsenyt és Mályinkát, illetve ha sikeres a megállapodás, Upponyt is. Azon túl, hogy a fényes konvoj áthalad ezeken a településeken, a helyiek hagyományőrző ételeiket is bemutatják a rendezvény központi helyszínén, a dédéstapolcsányi művelődési ház előtti és melletti területen. A felvonuláson részt vevő településeken elhelyezett adománypontokon már megkezdték a gyűjtést, de a segíteni akarók a célállomáson is adakozhatnak.

Dédestapolcsány, a Serényi família kastélya (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum CC BY-NC-ND)

A közlemény szerint az elmúlt évben csaknem kétszázezer forinttal és több száz ajándékdobozzal segítették a rászorulókat. Az önkéntes szervezőcsapat abban bízik, hogy ebben az évben a környékbeli települések kézműves ételeinek eladásából befolyt összeggel kiegészítve az eddigieknél is nagyobb adományt juttathatnak majd el a nélkülözőknek. A felvonulásra Szlovákiából, Budapestről és Szerencs környékéről számítanak résztvevőkre, a sofőrök és a kamionokat díszítő csapatok egyfajta honoráriumként különböző nyereményekkel gazdagodhatnak.

Fotó egy korábbi felvonulásról (facebook.com)

A Dédesi Fényparádé keretében a környékbeli otthonoknak és gyermekvédelmi szervezeteknek, állatmenhelyeknek gyűjtenek tárgyi adományokat, a befolyó pénzösszegből pedig a Csillagfürt Alapítványnak vesznek olyan kellékeket, amelyekkel a speciális nevelési igényű gyermekek fejlesztését könnyíthetik meg.

(mti)

Borító: Dédestapolcsány régi képeslapon (Balatoni Múzeum CC BY-NC-ND)