Indul az Erdélyi Művészek Hete

Indul az Erdélyi Művészek Hete

- 2018. november 9. 10:08

Az erdélyi művészek sokszínűségét mutatja be november 12. és 16. között az Erdélyi Művészek Hete, amelynek középpontjában az építészet, a színház, a rockzene és a filmművészet áll.

Az Erdélyi Művészek Hete idei programsorozatának megnyitóját a Magyar Tudományos Akadémián tartják november 12-én, ahol az erdélyi származású Makay Tamás építész és felesége, Makay Berta mutatják be az építészet Kárpát-medencei magyar hagyományát és hagyatékát, valamint a Miszlán működő művésztelepüket, olvasható az szervezet közleményében. November 14-én az Újszínház Rice, Rice, Beatrice című zenés előadására várják a nőzőket. A darabban olyan színészek lépnek fel, mint Koncz Gábor, Farkasházi Réka, Gregor Bernadett és Timkó Eszter.

Koncz Gábor az Újszínház egy emlékezetes darabjában (Hálózat a Színházért Alapítvány CC BY-NC-ND)

Az Erdélyi Művészek Hete záró rendezvényén a Duna Palotában a Hazajáró magazin készítőinek Erdélyről szóló filmjét vetítik, majd ezt követően a magazin szereplői, Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor mesélnek a forgatások során szerzett személyes erdélyi élményeikről. A Transilvanum Alapítvány 2015-ben rendezte meg először az Erdélyi Művészek Hete kulturális rendezvénysorozatot azzal a céllal, hogy Budapesten is széles körben megismerjék a világszerte elismert modern erdélyi kultúrát és kiemelkedő alkotóit, ezzel is erősítve a nemzeti összetartozás érzését.

(mti)

Borítókép: Erdélyi Művészek Hete (transilvanum.hu)