Ingyenes Bogányi zongoraest és videók a Zeneakadémia homlokzatán

Ingyenes Bogányi zongoraest és videók a Zeneakadémia homlokzatán

- 2018. június 12. 9:38

Liszt-, Debussy- és Csajkovszkij-művek, valamint Liszt Gounod- és Mozart-feldolgozásai szólalnak meg Bogányi Gergely ingyenes zongorakoncertjén pénteken a budapesti Zeneakadémia előtt.

A zongorafutamok után a képzőművészeté lesz a fő szerep. A Korb Flóris és Griegl Kálmán tervezte zenepalota homlokzatán Gábor Éva Mária, Gutema Dávid, Mikulán Dávid és Pál Gábor videoinstallációi lesznek láthatók. A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségéhez tartozó alkotók egy-egy Csajkovszkij-motívumot választva, a palota kivételes ornamentikáját alapul véve hozták létre műveiket, közölte a Terézvárosi Önkormányzat.

Az előadó (MaNDA)
Az előadó (MODEM CC BY-NC-ND)

Terézváros önkormányzata 2011-ben indította el szabadtéri összművészeti estjeit. A Liszt-bicentenárium alkalmából mintegy kétezren hallhatták játszani Bogányi Gergelyt az Operaház előtt, és láthattak a dalszínház épületére komponált egyedi videoinstallációkat. Az emlékezetes estből időközben hagyomány lett, az Andrássy úti helyszín mellé pedig egy új közterület, a Liszt Ferenc tér is beillesztődött. A tér Zeneakadémia előtti részét, Ránki Dezső, Klukon Edit, Ránki Fülöp, aztán a Virtuózok, majd Meláth Andrea és a Budapesti Vonósok Kamarazenekar fellépése után, idén nyáron már negyedszer tölti be mindenki számára elérhetően a komolyzene.

A térre kihelyezett székek érkezési sorrendben foglalhatóak el.

(mti)

Borító: A helyszín (Wikipédia)