Ismét megtöltik Makovecz Imre tereit

Ismét megtöltik Makovecz Imre tereit

- 2019. október 22. 8:12

Többségében Makovecz Imre által tervezett épületek adnak otthont Kárpát-medence-szerte a Héttorony Fesztivál világ- és népzenei koncertjeinek, építészeti kiállításainak, konferenciáinak és egyéb programjainak november 8. és 20. között.

A Héttorony Fesztivál célja Makovecz Imre páratlan életművét erősíteni, az általa megálmodott tereket élettel megtölteni Lendvától Csíkszeredáig, mondta el a programsorozat hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Horváth László fesztiváligazgató. Mint kiemelte, a makói Hagymaházban például két hegedűs, Sárközi Lajos, majd Lajkó Félix lép fel, Százhalombatta pedig gitárvirtuózokat lát vendégül: Snétberger Ferencet és Vlatko Sztefanovskit. A szigetvári Vigadóban pedig ismét a néptáncprogramok lesznek előtérben. A zárónapi gálát párhuzamosan három helyszínen rendezik meg: a kassai Thália Színházban rendhagyó prímástalálkozót tartanak, Csíkszeredán a Szent Efrém Férfikar ad koncertet, a Hagyományok Házában pedig Berecz András mesemondó lép fel fiaival.

Makovecz minden téren maradandót alkotott (Együd Árpád Kulturális Központ © Minden jog fenntartva)

Csernyus Lőrinc, a fesztivál építészeti vezetője hozzátette, hogy a zenei és táncos programok mellett Makovecz Imre szellemiségét idéző kiállítások, szakmai beszélgetések és gyermekprogramok is várják a közönséget; az idei kiemelt téma a Kós Károly Egyesülés alapításának 30. évfordulója lesz. Zsigmond László, a Kós Károly Egyesülés társigazgatója felhívta a figyelmet a november 20-ára a Hagyományok Házába meghirdetett építészeti konferenciára. A rendezvénysorozat részletes programja a http://www.hettoronyfesztival.hu honlapon érhető el.

(mti)

Borító: A fesztivál névadója, a legendás sevillai épület ott van a logón is