Kalandtúrával nyit az Aquincumi Múzeum

Kalandtúrával nyit az Aquincumi Múzeum

- 2021. május 7. 8:25

Szombattól újra látogatható az Aquincumi Múzeum, az érdeklődőket a római hangulat mellett családi kalandtúrák és romkerti séták is várják, közölte az Aquincumi Múzeum és Régészeti Park.

A közlemény szerint a nyitás első ütemében a Régészeti Park, a Festőház és a Symphorus Mithraeum, valamint a régi múzeumi épületben látható Zseniális találmányok – Innovatív ötletek című időszaki tárlat fogadhatja a látogatókat. Az új kiállítási épület és a Fürdő Múzeum a továbbiakban is zárva tart. Mint írják, hétvégén az intézmény ingyenesen látogatható. Szombaton az érdeklődők betekintést nyerhetnek többek között az ókori fürdők, műhelyek és boltok világába, valamint lesz szervezett séta is az aquincumi polgárvárosban.

A múzeum épülete és a romok régi felvételen (Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum CC BY)

A családok számára tervezett kalandtúra alapjául szolgáló történet szerint a 2. században egy rabszolga átoktáblát készíttetett, amellyel az alvilági erőktől kért segítséget, hogy elégtételt vegyen a városi tanácson. A túrán induló játékosok feladata az átoktábla megtalálása és a sötét varázslat megszüntetése. A vasárnapi programokon az érdeklődők megismerhetik a romanizáció folyamatát, valamint az ókori polgárvárosok életét is. Az Aquincumi Múzeumot és rendezvényeit csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a velük lévő kiskorúak látogathatják.

Bővebb információk a www.aquincum.hu weboldalon találhatók.

(mti)

Borító: Cseréptárgyak a múzeumból (Budapesti Történeti Múzeum ©Minden jog fenntartva)