Kiállítás Kányádi Sándorról Székelyudvarhelyen

Kiállítás Kányádi Sándorról Székelyudvarhelyen

- 2019. január 22. 8:26

Székelyudvarhelyen folytatódik a Találkozások – Kányádi Sándor Emlékkiállítás, amely először Budapest I. kerületében volt látható. Székelyudvarhely és a Budavári Önkormányzat ezzel a kiállítással kívánja tovább ápolni az erdélyi magyar író emlékét.

Az év első múzeumi kiállítását a 20. századi erdélyi irodalom kiemelt egyéniségének, a közelmúltban elhunyt KÁNYÁDI SÁNDOR emlékének szenteli a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum. A kiállítás egyfajta továbbgondolása az I. kerületi tárlatnak, amely 2018. augusztus 31. és november 26. között volt látható a Virág Benedek Házban.

Kányádi Sándor, Kossuth-díjas író Budavár és Székelyudvarhely díszpolgára volt, a két város pedig testvérvárosi kapcsolatban áll, ezért is folytatódik a Találkozások Emlékkiállítás Székelyudvarhelyen. Az emlékkiállítás előzménye a 16. Budavári Könyvünnepen nyílt tárlat, amely főként a költő családi és baráti kapcsolatait mutatta be fotókon, verseken, kéziratokon és különböző személyes tárgyakon keresztül. A 2018 nyarán megszervezett budapesti rendezvény, amely a Kossuth-díjas költő, író, műfordító emléke előtt tiszteleget díszvendége pedig Székelyudvarhely volt.

A székelyudvarhelyi táralt, amely május 20-ig látogatható egyfajta továbbgondolt változata az I. kerületi kiállításnak, amely a Virág Benedek Házban volt látható, közölte az önkormányzat sajtóosztálya.

Borító: Egy szereplő az udvarhelyi megnyitóról (fotó: Budavári Önkormányzat)