Kiegyezés korszakát megidéző babák a haza bölcsének kúriájában

Kiegyezés korszakát megidéző babák a haza bölcsének kúriájában

- 2019. augusztus 13. 8:40

Marozsyné Guba Rózsa babakészítő népi iparművész saját alkotásai költöznek augusztus 17-től Deák Ferenc otthonába. Minden Guba készített darab egyedi tervezésű és kivitelezésű.

A kiállított jelenetek közül számos baba lehet majd ismerős a „Babakiállítás az Őrségben” című tárlatról. Ezen kollekció egészül most ki többek közt a reformkort és a kiegyezés korszakát megidéző babákkal Kehidakustányban, a Deák Ferenc Kúriában.

A kiállítás helyszíne képeslapon (Balatoni Múzeum CC BY-NC-ND)

További érdekesség, hogy a tárlat menet közben új darabokkal fog frissülni, valamint, hogy a készítőjük, Guba Rózsa néhány hétvégén tárlatvezetést is tart. A babakiállítás augusztus 17-től négy hónapon át lesz látogatható, keddtől szombatig 10.00 – 18.00 óra és vasárnap 10.00 – 14.00 óra közt.

Hölgyek levendulával (babamuzeum.com)

A kiállítás a Deák Ferenc Kúria és Múzeum belépőjével látogatható, mellyel megtekinthető a Deák Ferenc életét bemutató „A haza bölcse, Zala büszkesége” című állandó tárlat is. A népi kultúra iránt érdeklődőknek látogatási cél lehet még a helyi tájház és a vele szemben lévő hagyományőrző Mariska udvar, az ott található pajtaszínházzal, gyógy- és fűszernövény tanösvénnyel – tájékoztat a babamuzeum.com.

Borító: babamuzeum.com