Kiírták a tévéfilmes és a rövidfilmes pályázatokat

Kiírták a tévéfilmes és a rövidfilmes pályázatokat

- 2020. március 11. 9:33

Tévéfilmes és kisjátékfilmes pályázatokat hirdetett meg az Nemzeti Filmintézet, a rövidfilmtervekkel március 17-től jelentkezhetnek az alkotók, közölték a szervezők.

A teljes magyar mozgóképszakma összehangolt tevékenységéért felelős, januártól működő Nemzeti Filmintézet (NFI) elkötelezett abban, hogy az egész estés mozifilmek mellett kulturális értéket teremtő televíziós alkotások is készüljenek a központi költségvetési támogatásból, olvasható a közleményben. Mint írják, az NFI a korábbi pályázati rendszer alapjaira építve a dokumentum-, az ismeretterjesztő- és az animációfilmes pályázati eljárások februári meghirdetését követően kiírta a tévéfilmes és a rövidfilmes pályázatait.

A 2119-ben készült kilenc tévéfilmről itt olvashat (Magyar Nemzeti Filmarchívum CC BY-NC-ND)

Az NFI online pályázati felületén április 9-ig lehet jelentkezni a legfeljebb 70 perc hosszúságú tévéfilmtervekkel, március 17-től a legfeljebb 20 perc hosszúságú kisjátékfilmes pályázatokat lehet benyújtani egy hónapon keresztül.

A tévéfilmekre összesen 1,5 milliárd forint támogatási keret áll rendelkezésre, a kisjátékfilmekre két fordulóban összesen 150 millió forint. A teljes pályázati kiírás elérhető www.nfi.hu weboldalon.

(mti)