Kinyit az Akropolisz

Kinyit az Akropolisz

- 2020. május 8. 7:04

Május 18-án újranyitják a látogatók előtt az athéni Akropoliszt és az összes görögországi régészeti műemléket, a múzeumok azonban csak június 15-től nyithatják meg kapuikat, jelentette be csütörtökön a görög kormány.

Az évente másfél millió látogatót vonzó Akropolisz, Görögország legfőbb idegenforgalmi látványossága az összes többi régészeti hellyel és múzeummal együtt március közepe óta zárva tart a koronavírus-világjárvány miatt. Az Akropolisz május 18-án újranyílik, csakúgy mint a többi régészeti műemlék, közölte Lina Mendoni kulturális miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a látogatók számára kötelező lesz a közösségi távolságtartás, és korlátozni fogják azt, hogy egyszerre hányan tartózkodhatnak a műemlékekben, múzeumokban.

Goetze úr exlibriszén (MaNDA)

Görögország hétfőn kezdett fokozatosan enyhíteni a koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatására március közepén elrendelt korlátozó intézkedéseken, elsőként a kiskereskedelmi boltok és a fodrászok nyithattak meg. Az iskolákban is május 18-án indul újra a tanítás, majd június elsejétől fogadhatnak vendégeket a vendéglátóhelyek és a szabadtéri mozik. A 10,7 milliós Görögországban 2663 koronavírus-fertőzést regisztráltak, 147 beteg halt meg.

(mti)

Borító:Joseph Bernhart exlibriszén (MaNDA)