Kinyitott a Nemzeti Múzeum és a Szépművészeti is

Kinyitott a Nemzeti Múzeum és a Szépművészeti is

- 2021. május 12. 10:11

Egy nap különbséggel kinyitotta kapuit Budapest és az ország két legnagyobb, leglátogatottabb gyűjteménye,

A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) országos intézményi hálózatának tagintézményei május elseje óta egymás után nyílnak meg a járványügyi szabályok betartása mellett. A budapesti főépület, a Magyar Nemzeti Múzeum 2021. május 11-től várja az érdeklődőket. A közlemény szerint az intézmény munkatársai kérnek mindenkit, hogy fokozottan figyeljenek a járványügyi szabályok betartására és az egyes intézmények speciális kéréseire.

Az épület régi képeslapon (Thúry György Múzeum CC BY-NC-ND)

Belépőjegy csak koronavírus ellen védett személyek, és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak számára adható ki.
Belépés csak védettségi igazolvánnyal lehetséges! A kiállítások megtekintése 2 órás idősávokban zajlik. A jegyvásárlás online a Jegymester felületén (jegymester.hu) és a helyszínen lehetséges. Az épületben az idősávokon belül 250 látogató tartózkodhat. Amennyiben a múzeumban egyidőben jelenlévő látogatószám eléri a 250 főt, az ezen felül érkező látogatóknak várakozniuk kell. A múzeumba történő belépés kézfertőtlenítés után, szájmaszkban lehetséges és kérik, ügyeljenek a távolságtartásra (1,5 m)!

A Szépművészeti 100 esztendővel ezelőtt (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum CC BY-NC-ND)

A vonatkozó kormányrendelet előírása alapján a Szépművészeti Múzeum kiállításaira jelenleg csak a COVID-19 ellen védett személyek és a kíséretükben érkező 18. életévüket még be nem töltött, kiskorú személyek léphetnek be. A további feltételek hasonlóak a Nemzeti Múzeum közleményében felsoroltakhoz.

Borító: Idill a Nemzeti Múzeum előtt (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum CC BY-NC-ND)