Kirakat-kiállítások a cívisvárosban

Kirakat-kiállítások a cívisvárosban

- 2021. február 10. 11:31

A járványidőszak idején számos kirakat-kiállítással várják az érdeklődőket Debrecenben, közölték a szervezők.

A Kölcsey központ Hunyadi utca felőli kirakatában például keddtől március 1-ig a Maszkok ideje – velencei álom című kiállítás látható, amely Nemes Károlynak, a velencei álarcok mesterének legújabb, saját készítésű alkotásait tárja a közönség elé. Bízom benne, hogy (…) felkeltem az érdeklődést nem csak az álarcok, hanem a velencei karnevál misztikuma iránt, ajánlotta a munkáit az érdeklődők figyelmébe Nemes Károly.

Debrecen főutcája, a Piac utca több kirakata is tárlatokkal várja a következő napokban és hetekben az érdeklődőket. Sztojánovits Andrea Fészek című interaktív fényinstallációja Álmos Gergely hangkompozíciójával kiegészülve, a kiterjesztett valóság médiumát használva mutatkozik be, a járókelők saját mobiltelefonján is megjeleníthető tartalommal. Kovács Ivó Searchlight installációja fényvisszaverő tükrökkel alakítja át az egykor pékségként üzemelő Piac utca 67. szám alatt található utcafrontos ingatlan kirakatát.

A Maszkok ideje – velencei álom kiállítás és nézői (mti)

A Tavaszünnep kirakat-kiállítás pedig a kínai holdújévet idézi meg a tiencsini képzőművészeti akadémiához kötődő, három generáció, mintegy 39 művész alkotását bemutatva. A program, ami a szervezők szándéka szerint remélhetőleg elősegíti a két ország művészeti és kulturális párbeszédét, valamint Tiencsin és Debrecen városának baráti együttműködését, a Debreceni Egyetem Konfuciusz intézete, a tiencsini akadémia, és a városi önkormányzat közös szervezésében valósul Debrecenben.

(mti)

Borító: A Maszkok ideje – velencei álom kiállítás részlete (mti)