Kiránduljon a föld alá márciusban!

Kiránduljon a föld alá márciusban!

- 2018. március 12. 11:14

Kedvezményesen látogathatók a magyarországi nemzeti parkok barlangjai márciusban, a barlangok hónapján, mondta Borzsák Sarolta, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának barlangtani referense az M1 műsorában.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park két barlangjában, a Szemlő-hegyi barlangban, és a Pál-völgyi barlangban számos programmal készülnek, hétvégén tíz, hétköznap pedig 30 százalékos kedvezményt adnak az árakból. Hozzátette: a Szemlő-hegyi barlangban megnyitottak egy eddig nem látogatható részt, a felfedező járatot, és az örvény túrán mutatják meg a látogatóknak. Kitért arra, hogy egyre népszerűbbek a magyarországi barlangok, osztálykirándulásokra, földalatti földrajzórára, vagy környezeti nevelési programokra egyaránt.

Egy kiadvány annak, aki utánaolvasna (MaNDA)
Egy kiadvány annak, aki utánaolvasna (Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat CC BY-NC-ND)

Több mint 30 barlang látogatható Magyarországon, ebből mindössze a tíz legismertebb járható be utcai ruhában, nagyjából húsz pedig csak előzetes bejelentkezéssel, overallban és sisakban tekinthető meg. A részletes programok, kedvezmények a magyarnemzetiparkok.hu oldalon olvashatók.

(mti)

Borító: Az „Anyósnyelv” a Szemlő-hegyi-barlangban (Wikipédia)