Könyv, Könyvtár, Könyvtáros 2017. október

Könyv, Könyvtár, Könyvtáros 2017. október

- 2017. november 7. 6:14

A Könyv, Könyvtár, Könyvtáros 2017. októberi számában olvasható “A MaNDA adatbázisban található virtuális kiállítások bemutatása” cikk, melynek szerzői a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. Digitálisarchívum-fejlesztési Osztály munkatársai.

A Könyvtári Intézet által kiadott Könyv, Könyvtár, Könyvtáros 2017/10. 26. évfolyam, 10. számában megjelent cikk a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. tevékenységeiről, ezen belül a virtuális kiállítások készítésének folyamatáról tájékoztat.

A digitalizált kulturális tartalmak keresése és böngészése mellett, a MaNDA adatbázis tételeiből összeállított, hetente bővülő tematikus virtuális kiállításokat is megtekinthetnek az érdeklődők. A virtuális kiállítások a főoldalon, a diavetítés kiajánlott cikkeiből közvetlenül, vagy a menüpont alatti listából érhetőek el. A virtuális kiállításokat a Digitálisarchívum-fejlesztési Osztály munkatársai készítik, a témákat jellemzően egy hónappal előre határozzák meg, annak megfelelően, hogy milyen témának van éppen aktualitása, vagy milyen konkrét gyűjteményt szeretnének bemutatni.

A virtuális kiállításokat havi összeállításban, hírlevél formájában is olvashatják az érdeklődök.

Könyv, Könyvtár, Könyvtáros 2017/10. 26. évfolyam, 10. szám
Kondákor Ferenc – Szüts Etele – Takács Eszter – Tompa Éva: A MaNDA adatbázisban található virtuális kiállítások bemutatása

(Borítókép: 3K – Könyv, Könyvtár, Könyvtáros facebook)

A cikkhez kapcsolódik