Különleges programok a Vajda Lajos kiállításon

Különleges programok a Vajda Lajos kiállításon

- 2018. december 11. 10:35

Folyamatos és nagy az érdeklődés az egy hónapja nyitva tartó szentendrei Vajda Lajos életműkiállítás iránt.

November 10-én két különleges kiállítás nyílt Szentendrén: Vajda Lajos életműtárlata a Ferenczy Múzeumban és a felesége, Vajda Júlia képeiből egy reprezentatív válogatás a Szentendrei Képtárban. Az 1908-1941 között élt Vajda Lajos számos művészettörténész szerint a modern magyar képzőművészet legfontosabb alakja volt.

A Művészet Kiskönyvtára: Vajda Lajos (Együd Árpád Kulturális Központ © Minden jog fenntartva)

A megnyitó óta alig volt olyan nap, amikor a két kurátor, Petőcz György és Szabó Noémi ne tartott volna tárlatvezetést. Rendszeresek a múzeumpedagógiai foglalkozások is a kiállításon, a két ünnep között, december 28-án pedig egy egészen különleges programmal várják a közönséget. A 33 év – 33 pillanat című esten Juhász Anna beszélget a kurátorral, közben két színművész, Trokán Nóra és Nagy Zsolt Vajdához kötődő szövegeket olvasnak fel, közölte a Ferenczy Múzeumi Centrum. A részvétel regisztrációhoz kötött: regisztracio@muzeumicentrum.hu.

Egyik önarcképe (muzeumicentrum.hu)

A Ferenczy Múzeum földszintjén a tárlathoz létrehozott múzeumshopban immár nemcsak a kiállítás reprezentatív katalógusát és Petőcz György (szintén a múzeum által kiadott) Vajda Júlia-monográfiáját lehet megvásárolni, de – több más mellett – az egyik legfontosabb Vajda-grafika, a Kettős önarckép (1937) limitált példányban sokszorosított, számozott nyomatát is egy különleges díszdobozban.

Borító: muzeumicentrum.hu