Licitálni lehet Bak Imre és Bálint Endre egy-egy alkotására

Licitálni lehet Bak Imre és Bálint Endre egy-egy alkotására

- 2020. december 7. 9:31

Kortárs művészek és autista alkotók munkáira lehet licitálni az Autistic Art Alapítvány téli jótékonysági aukcióján december 10-ig; a bevételt autistákat gondozó lakóotthonok fenntartására fordítják.

Az alapítvány magyar kortárs művészek, galériák és magyar dizájnerek közreműködésével rendezi meg jótékonysági akcióját. Ebben az évben a tételek között hat kortárs grafikus alkotásaival ellátott, egyedülálló farmerdzseki is szerepel, olvasható a tájékoztatóban. Licitálni lehet Bak Imre és Bálint Endre egy-egy alkotására, 600 ezer és 250 ezer forinttól. De Konok Tamás, Nádler István, valamint Maurer Dóra, Esterházy Marcell, Szűcs Attila és Tarr Hajnalka művei is szerepelnek a tételek között.

Egy kis összefoglaló Bálint Endre művészetéről (Együd Árpád Kulturális Központ © Minden jog fenntartva)

Az alkotások között ékszerekre és bútorokra is lehet licitálni. A katalógus az alapítvány weboldalán tekinthető meg és onnan érhető el az online árverés is. Az Autistic Art Alapítvány immáron 12 éve segíti az autista fiatalokat ellátó lakóotthonok mindennapjait. Alapítása óta eltelt időszakban 11 árverésen van túl, bevételeiből pedig évente legalább tíz, de előfordul hogy tizenöt intézmény működését és fennmaradását is támogatja.

(mti)

Borító: Nádler István egyik munkája (Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum CC BY)