Ma este lép fel a Mandoki Soulmates

Ma este lép fel a Mandoki Soulmates

- 2022. augusztus 19. 7:36

Világsztárokkal, köztük Al Di Meola Grammy-díjas gitárművésszel, Mike Stern amerikai dzsesszgitárossal, Richard Bona basszusgitárossal valamint Randy Brecker jazztrombitással ad ingyenes jubileumi koncertet Mandoki Soulmates ma Budapesten, a Szentháromság téren.

Harmincéves fennállását jubileumi koncerttel ünnepli Budapesten a Leslie Mandoki által vezetett supergroup, a Mandoki Soulmates. Leslie Mandoki budapesti sajtótájékoztatón mutatta be csütörtök este a zenekarhoz csatlakozó művészeket: Al Di Meola, Mike Stern és Randy Brecker mellett Nick van Eede, Till Brönner és Tony Carey. A nemzetközi sztárok mellett hazai előadóként pedig Takáts Tamás énekes lép fel a zenekarral. De a fiatal felfedezett, Max Merseny szakszofonművész, valamint Deobrat Mishra indiai citárművész és Fausto Beccalossi olasz jazzharmonikás is zenél az ingyenes koncerten. Beszélt arról is, hogy Al Di Meola adta a supergroup nevét, a Grammy-díjas gitárossal nagyon jól ismerik egymást, éltere szóló barátságot kötöttek. Kiemelte azt is, hogy a koncerten fellép lánya, Mándoki Julia is.

Mike Stern amerikai dzsesszgitáros, aki számos világsztárral lépett már fel és Miles Davis zenekarában is játszott hangsúlyozta: elképesztő, ahogy Leslie Mandoki összerakta ezt a hatalmas projektet, mindannyian értékelik ezt a munkát, a magyar népzenét pedig gyönyörűnek tartja. Al Di Meola, a fúziós jazz egyik legismertebb és legbefolyásosabb gitárosa elmondta: nagyon örül, hogy újra Magyarországon léphet fel. Bármi történhet is a világban, a zene felemel minket. Az 1975 óta Németországban és Kaliforniában élő Leslie Mandoki 1992-ben alapította formációját, a Mandoki Soulmatest. A zenekarnak kezdetektől a mai napig tagja Randy Brecker, Ian Anderson (Jethro Tull), Al Di Meola, Mike Stern, Chris Thompson (Manfred Mann’s Earth Band), David Clayton-Thomas (Blood Sweat & Tears), Bill Evans (Miles Davis Band), Bobby Kimball (Toto), Peter Maffay, Nick van Eede (Cutting Crew), Jesse Sibenberg és John Helliwell (Supertramp). A soulmatesbeli zenésztársak eddig összesen több mint 35 Grammy-díjat nyertek el, az eladott hanghordozók száma pedig meghaladja a 350 milliót.

A régi Pénzügyminisztérium és a Szentháromság szobor (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum CC BY-NC-ND)

A koncert a Szent István-napi ünnepségsorozat részeként ingyenesen látogatható a Szentháromság téren.

(mti)

Borító: A zenekar 2021-es budapesti koncertje (felvidek.ma)