Mahlerrel érkeznek a fiatal Bostoni Filharmonikusok

Mahlerrel érkeznek a fiatal Bostoni Filharmonikusok

- 2018. május 31. 8:58

Gustav Mahler kilencedik szimfóniáját adja elő a Bostoni Filharmonikus Ifjúsági Zenekar június 22-én a pécsi Kodály Központban, közölték a szervezők.

A kiemelkedő tehetségű együttest Benjamin Zander vezényli a koncerten, amelyen az osztrák-cseh komponista talán legismertebb mesterművének érzelmekben gazdag, katartikus világába kalauzolják a hallgatóságot – ismertette a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. közleménye. Mint felidézték, Benjamin Zander kilencévesen már komponált, tanulmányait Firenzében, Kölnben és Londonban végezte, majd az Egyesült Államokba költözött, ahol 1979-ben megalapította a Bostoni Filharmonikus Zenekart.

Mahlerről, budapesti éveiről archívumunkban is olvashat (Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet CC BY-NC-ND)

A dirigenst Mahler kilencedik szimfóniájának egyik legavatottabb tolmácsolójaként ismerik világszerte, a Bostoni Filharmonikusokkal készített lemezfelvételét Grammy-díjra jelölték. A pécsi koncertre térve a Filharmónia Magyarország megjegyezte, hogy az általa vezetett Bostoni Filharmonikus Ifjúsági Zenekar ezúttal Hádész sötét világába invitálja hallgatóságát.

(mti)

Borító: kodalykozpont.hu