Margó: minden, ami irodalom

Margó: minden, ami irodalom

- 2018. május 5. 9:42

Június 6-10. között, tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Margó Irodalmi Fesztivált a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM). Az ingyenes fesztivál célja, hogy rendhagyó szerzői estekkel, felolvasásokkal, színházi produkciókkal és koncertekkel valódi közösségi élménnyé tegye az irodalmat, közölte a PIM.

Az idei fesztiválon többek között fellép: Babiczky Tibor, Boldizsár Ildikó, Dragomán György, Garaczi László, Kemény István, Krusovszky Dénes, Mán-Várhegyi Réka, Marno János, Szilasi László, Szvoren Edina, Térey János, Tisza Kata, Tolnai Ottó. Az irodalmi programokon túl számos más kulturális esemény is tarkítja a Margó Irodalmi Fesztivál kínálatát: fellép a Jónás Vera Experiment és az Esti Kornél is, lesznek gyerekprogramok Rutkai Bori koncerttel, valamint két színházi előadást is bemutatnak. A Radnóti Színház Esterházy Péter publicisztikai kötete, Az olvasó országa alapján készített előadást, illetve látható lesz a Nyáry Krisztián történetein alapuló Így viszik át című előadás is.

A Margó Irodalmi Fesztivál Romsics Ignác és Szvoren Edina köteteinek bemutatójával indul, majd Garaczi László új regényében folytatja a lemur-vallomásokat: a Hasítás önéletrajzi elemeket felhasználó elbeszélője ismét a közelmúltba tekint: kérdezőbiztosként dolgozik, és a nagy dobásra készül. Ezután Dragomán Györgyöt sci-firől, technológiai változásokról és a digitális jövőről kérdezik. A részletes program a múzeum internetes oldalán is elérhető.

Borító: Dragomán György Hegedűs 2 László képzőművész kiállításának megnyitóján (Városi Képtár – Deák Gyűjtemény CC BY-NC-ND)