Még 10 napig lehet szavazni Budapest dalára

Még 10 napig lehet szavazni Budapest dalára

- 2018. április 17. 9:21

Már várják a szavazatokat Budapest dalára: a projekt keretében 16 szerzeményre lehet voksolni április 26-ig. Budapest dalát április 27-én hirdetik ki a Thália Színházban.

A versenyben induló tizenhat dalra április 26-án éjfélig lehet szavazni a www.budapestdal.hu weboldalon. A januárban meghirdetett projekt keretében arra kérték az előadókat, hogy dalban mondják el, mit jelent számukra a nagyváros hangulata. A cél, hogy legyen egy dal, ami nem megosztó, amivel mindenki azonosulni tud, mondta az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában Zsédenyi Adrienn (Zséda). A pápai születésű énekesnő hozzátette, hogy Élj a napnak című dalában azt az érzést szerette volna megörökíteni, amikor először meglátta a fővárost. Szerinte a múlt és a jelen összemosódik a szerzeményben, mintha egy régi budapesti képeslap színesedne ki a dal hallatán.

Az egyik versenyző, Frenreisz Károly (MaNDA)
Az egyik versenyző, Frenreisz Károly (Balatoni Múzeum CC BY-NC-ND)

A projekt weboldalán a meghívott előadók között a Honeybeast, Berkes Olivér és Závodi Marcell, Király Viktor, Radics Gigi, a Compact Disco, Caramel, az Anna & the Barbies, Zséda, Keresztes Ildikó és Frenreisz Károly egy-egy dalára lehet szavazni. A tájékoztató szerint a pályázatra a meghívott előadókon kívül összesen 116-an írtak dalt, ezért a zsűri úgy döntött, hogy az eredetileg meghirdetett három helyett hatan kapnak közülük lehetőséget, hogy megmérettessék magukat a Budapest Dala 2018 címért. A megszületett, előválogatott dalokat április 27-én mutatják be egy gálakoncerten a Thália Színházban, ott hirdetik ki, melyik a győztes, tette hozzá az énekesnő. A nyertes különdíja egymillió forint, valamint egy éven át övé a Budapest Dal 2018 cím. A szerzeményekből CD is megjelenik.

(mti)

Borító: Főnix Rendezvényszervező Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság – Debrecen CC BY-NC-ND