Még lehet jelentkezni a Milyen jó, hogy itt vagyunk videopályázatra

Még lehet jelentkezni a Milyen jó, hogy itt vagyunk videopályázatra

- 2020. május 22. 7:58

Május 25. éjfélig lehet jelentkezni a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága által Trianon századik évfordulója és a Nemzeti összetartozás napja alkalmából Milyen jó, hogy itt vagyunk címmel meghirdetett videopályázatra.

Az államtitkárság közleményében felidézte: május 12-én tették közzé a felhívást, amelyre 10-25 év közötti fiatalok jelentkezését várják az anyaországból, a Kárpát-medencéből és a diaszpórából. A fiatalok olyan pályamunkákkal (telefonnal vagy kamerával készült videóval vagy kisfilmmel) jelentkezhetnek, amelynek témája a nemzeti összetartozás. Az anyagokban nem csak a megjelölt korosztály szólalhat meg: a pályázó fiatalok interjút készíthetnek nagyszüleikkel, szüleikkel, barátaikkal, szomszédjaikkal, de akár csoportosan, zenés vagy táncos produkció keretében is elmondhatják, bemutathatják, mit jelent számukra a magyarság és június 4-e.

A Trianoni Országzászló (Balatoni Múzeum CC BY-NC-ND)

A kezdeményezéshez az indulás óta számos közéleti személy is csatlakozott, így Keresztes Ildikó előadóművész, Szűcs Nelli és Trill Zsolt színművészek, Dér Heni énekes, Pál Eszter népdalénekes, Pataky Attila előadóművész, Böde Dániel magyar válogatott labdarúgó és sok más híresség is videoüzenetben fogalmazta meg, mit jelent számára június 4-e, arra biztatva a fiatalokat, hogy minél többen jelentkezzenek a felhívásra. Az elkészült anyagokat az osszetartozunk@hatartalanul.net címre kell elküldeni bármilyen fájlküldő rendszeren keresztül, az alkotó neve, életkora, az alkotás címe (ha van), a készítő elérhetősége, a rögzítéshez használt eszköz típusa feltüntetésével.

Képeslappal a békediktátum ellen (Jósa András Múzeum CC BY-NC-ND)

A legjobb alkotás mindhárom megjelölt korcsoportban 300 ezer forint összegű pénzjutalomban részesül, de értékes különdíjakra is számíthatnak a nemzeti összetartozás üzenetét legjobban, legkreatívabban kifejező alkotók. A pályázat részletei a www.kulhonimagyarok.hu oldalon olvashatók. A felhívás célja, hogy megemlékezzünk a trianoni békediktátum századik évfordulójáról, és a járványügyi helyzet miatt szinte mindenhol elmaradó június 4-i megemlékezések helyett a virtuális térben erősítsük a világ magyarságának határokon átívelő összetartozását – emelték ki.

(mti)

Borító: Az aláírás után (Balatoni Múzeum CC BY-NC-ND)