Megújul Sopron az Ötvös utca és a Széchenyi tér között

Megújul Sopron az Ötvös utca és a Széchenyi tér között

- 2020. április 27. 8:07

Mintegy 540 millió forintból folytatódik Sopron belvárosának fejlesztése, a felújítás az Ötvös utca és a Széchenyi tér között várhatóan ez év végén fejeződik be.

A munkálatok a páratlan oldalon kezdődnek el a vízi közművek építésével. A meglévő szennyvíz- és csapadékcsatornát kibélelik, majd az épületeknél új bekötőcsöveket és aknákat alakítanak ki. A páros oldalon a közműépítés várhatóan májusban indul. Mindkét oldalon megújulnak a vízbekötések is. A burkolat megegyezik majd a várkerület korábbi felújítása során használttal, és a korábbihoz hasonló növényzetet helyeznek ki. A beruházás miatt az utat július végétől szeptember elejéig lezárják az érintett szakaszon, a közepén ugyanis cserélik a vízvezetéket.

Az Ötvös utca sarkán működött a híres kávéház (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum CC BY-NC-ND)

Forgalomlassító szigetet, új buszöblöket és útszegélyeket alakítanak ki, felújítják az úttestet, az élelmiszerbolt előtt pedig áruszállításra kijelölt parkolóterületet jelölnek ki. A járda szélesebb lesz, az új burkolatok kiépítése szeptemberben kezdődik. Megújítják a közvilágítást, emellett új padokat, szemetesedényeket és kerékpártárolókat is kialakítanak. A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával valósul meg.

(mti)

Borító: A soproni Royal belső tere (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum CCBYNCNDCC BY-NC-ND)