Mert az egykor ünnepelt artisták szerény nyugdíjat kapnak

Mert az egykor ünnepelt artisták szerény nyugdíjat kapnak

- 2019. július 2. 9:26

Jótékonysági előadást tartanak a nyugdíjas artisták számára július 5-én a Fővárosi Nagycirkuszban, hangzott el az M1 műsorában.

Eötvös Tibor, az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezetének elnöke elmondta, hogy a jótékonysági előadásnak már több évtizedes hagyománya van. Hozzátette, hogy erre azért van szükség, mert az egykor ünnepelt artisták szerény nyugdíjat kapnak. A jótékonysági előadás bevételéből mindig karácsony előtt segítik az érintetteket, ünnepi ebéd keretében adják át az adományokat. Hozzátette, hogy a jótékonysági előadáson a Fővárosi Nagycirkuszban jelenleg futó látványos műsort, a Repülő cirkuszt tekinthetik meg az érdeklődők.

Eötvös Tibor úgy vélte, hogy a minden korosztályt megszólító előadás fantasztikus szórakozási lehetőséget nyújt. Kiemelte, hogy az artistáktól a technikai személyzetig a műsor minden közreműködője első szóra vállalta a fellépést a jótékony cél érdekében.

(mti)

Borító: A Magyarországi Artista Egyesület elnökei 1897-1907 között (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum CC BY-NC-ND)