Michelangelo Pistoletto az idei sztárvendég

Michelangelo Pistoletto az idei sztárvendég

- 2019. október 4. 9:45

Huszonöt ország mintegy ötszáz művészének több ezer alkotását vonultatja fel csütörtöktől vasárnapig a Millenáris Park csarnokaiban a 9. Art Market Budapest nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár, melynek idei díszvendége Oroszország.

A budapesti vásáron a nemzetközi művészeti színtér olyan nagy központjai is képviseltetik magukat, mint London, New York, Milánó, Párizs, Berlin, Bécs, Moszkva és Madrid. Oroszországból mintegy ötven művész alkotásai érkeznek, az ART.RUS művészeti fesztivál pedig Budapest más helyszíneit is bekapcsolja a programba, közölték a szervezők.

A Millenáris első, nagy hatású kiállítása (Országos Színháztörténeti Múzeum ás Intézet PDM)

A legismertebb orosz képzőművészek közé tartozó Oleg Kulik egy kifejezetten az Art Marketre készített performansszal jelentkezik, a Léna&Roselli standja pedig Kulik Velencei Biennálén is bemutatott fotósorozatát állítja ki. Az Art Market városszerte 50 kísérőprogrammal várja a közönséget, a legendaként tisztelt, 86 éves olasz mester, Michelangelo Pistoletto például Harmadik Paradicsom elnevezésű, több napos projektjével érkezik.

Készül a vásár (mti)

A rendezvénysorozat ArtPhoto Budapest címmel külön szekciót szentel a fotóművészetnek. A nemzetközi sztártenor, José Cura itt mutatkozik be először fotóművészként művészeti vásáron, de kiállít a Lucien Hervé Alapítvány, és látható lesz az Art Baselről érkező Bauhaus Contemporary című válogatás is. A vásárhoz hagyományosan művészetpedagógiai programok is kapcsolódnak, melyeken évente mintegy ezer fiatal vesz részt, most újdonságként már az óvodás korosztály és másként fejlődők is.

Befogadási kísérlet (mti)

Idén az Art Market első, csütörtöki napja lesz ingyenes a nagyközönség számára. A művészeti vásár részletes programja a www.artmarketbudapest.hu honlapon érhető el.

(mti)

Borító: artnews.hu