Művek az emberi teljesítőképességről

Művek az emberi teljesítőképességről

- 2020. június 5. 7:44

Közös pályázatot hirdet a Szolnoki Művésztelep és a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. képző- és iparművészek számára Legyőzött határok címmel. A közlemény szerint a Kép/Test/Lét projekt keretében az emberi test teljesítőképességének határait, a fizikai erőt igénybe vevő műfajokhoz kapcsolódó, azokból ihletet merítő alkotások létrehozása és bemutatása a cél.

A vidéki városokra is kiterjeszti művészetszervező tevékenységét a MANK, amely Kép/Test/Lét címen három megyeszékhely három különböző, de az emberi test kultúrájához, szépségéhez, erejéhez kötődő tematikában hirdet alkotóművészeti pályázatot. A vírusveszély elhárultával a MANK a résztvevő társintézményekkel közös kiállításon kívánja bemutatni a legjobb alkotásokat Szolnokon, Miskolcon és Veszprémben. Elsőként Veszprémben jelent meg a pályázat, most pedig nyilvánossá vált a Szolnoki Művészteleppel közösen szervezett felhívás is.

Pályázni az emberi test teljesítőképességének határait bemutató, ábrázoló, az artista hagyományokat és a testi erőt igénybe vevő műfajokat középpontba helyező önálló műalkotással lehet. Egy pályázó egy műalkotással (festmény, grafika, szobor, egyéb technika) pályázhat. Pályázatot nyújthat be minden olyan képző- vagy iparművész, mint magánszemély, aki már igazolhatóan önálló művészi tevékenységet tud felmutatni, és Szolnokhoz vagy szélesebb vonzáskörzetéhez köthető művészi életúttal rendelkeznek. A pályázatokat a szolnokimuvesztelep@gmail.com címre várják július 20-ig szakmai önéletrajzzal, a pályamű bemutatásával és a pályaműről készült jó minőségű fényképpel. A részletes felhívás a közlemény szerint megtalálható a www.alkotomuveszet.hu honlapon.

Borító: Francia artisták bemutatója (Hálózat a Színházért Alapítvány CC BY-NC-ND)