Nagy nemzeti elsőáldozás lesz Puskás Ferenc Stadionban

Nagy nemzeti elsőáldozás lesz Puskás Ferenc Stadionban

- 2019. augusztus 14. 10:07

Nemzeti elsőáldozással kezdődik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jövőre Budapesten, mondta el Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök az M5 kulturális csatorna kedd esti híradójában.

A 2020. szeptember 13-tól 20-ig tartó kongresszus nyitó szentmiséjén, a Puskás Ferenc Stadionban nagy nemzeti elsőáldozást szeretnénk rendezni, ami nemcsak a határokon belül, hanem a határokon túlról is számos fiatalt és akár idősebb elsőáldozót vonz majd, fogalmazott Mohos Gábor. Hozzátette: utoljára 1938-ban volt ilyen elsőáldozás Magyarországon. A püspök arról is beszélt: az eucharisztia Isten szeretettitkát hordozza. Azt, hogy Isten eljött erre a földre, hogy megossza velünk a sorsunkat annak minden szépségével és minden szörnyűségével együtt.

A Hősök tere az 1938-as kongresszus idején (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum CC BY-NC-ND)

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus fő helyszíne a budapesti Hungexpo területe lesz. A találkozó programjában a liturgikus események mellett konferencia, előadások, koncertek szerepelnek, a záró szentmisét szeptember 20-án a Hősök terén mutatják be. Az eucharisztia szó egyszerre jelent szentmisét, az utolsó vacsorát megjelenítő cselekményt és az Oltáriszentséget, a szentmisén Jézus Krisztus testévé és vérévé átváltoztatott kenyeret és bort.

(mti)