Nyitáshoz készülődik a FSZEK

Nyitáshoz készülődik a FSZEK

- 2020. május 20. 9:15

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) megkezdte az újranyitás előkészítését, az első ütemben a Központi Könyvtár mellett 15 bibliotéka kezdi meg a könyvek visszavételét és kölcsönzését.

A második ütemben 11 könyvtár nyitását tervezik, a harmadik ütemben 20 bibliotéka nyit ki hasonlóan szűkített szolgáltatással, közölte az intézmény. A könyvtári tagságok, a kikölcsönzött könyvek és az egyéb az dokumentumok lejárati idejét a könyvtár folyamatosan meghosszabbítja, erre az időszakra késedelmi díjat nem számolnak fel. A nyitást követően további egy hónap türelmi időt adnak a dokumentum visszavitelére. Jelenleg 231 ezer 457 kötet van 63 ezer 688 olvasónál. Az olvasóknak előzetes értesítést küldenek arról, hogy mikor és milyen szabályok betartása mellett várják őket.

A könyvtárakban ütemterv szerint végzik a leltárakat, áttekintik az állományt és ahol lehet, átrendezik a tereket. Többek között megújul a Török utcai könyvtár és bővül a Csertő parki ideiglenes könyvtár alapterülete. Befejezéséhez közeledik a VIII. kerületi Ötpacsirta utca 4. szám alatti épület felújítása, a kivitelező pedig folyamatosan végzi a VI. kerületi Teréz krt. 2-4. szám alatti ingatlan könyvtárrá alakítását. Ezekben a hetekben is megvásárolják a könyvújdonságokat és feldolgozás után kiszállítják a tagkönyvtárakba, hogy a nyitást követően minél több újdonság álljon az olvasók rendelkezésére.

A könyvtárak közösségi oldalán emellett folyamatosan frissülő ajánlókkal, online játékokkal, hasznos tartalmakkal várják az érdeklődőket.

(mti)

Borító: A központi épület (Wikipédia)