Nyitnak a német könyvárak és múzeumok

Nyitnak a német könyvárak és múzeumok

- 2020. április 24. 9:51

Fokozatosan fognak megnyílni Berlin világhírű múzeumai a közönség előtt a koronavírus-járvány feltartóztatását célzó korlátozások enyhítése nyomán a német főváros kulturális illetékeseinek tervei szerint.

Nem jelentéktelen dolog egy múzeum újranyitása. Átfogó intézkedések kellenek ahhoz, hogy biztosítsuk a higiéniát és elkerüljük a fertőződést, mondta Herman Parzinger, a kulturális javak porosz alapítványának (SPK) az elnöke a dpa német hírügynökségnek. Parzinger hangsúlyozta, hogy kötelező lesz a maszkviselés a látogatók számára, csakúgy, mint a múzeumi dolgozók esetében. Szerinte vagy május első felében, vagy a hónap közepére csak néhány kiválasztott múzeum fog kinyitni.

Fontos lesz szabályozni a látogatók számát is, mivel az emberek általában hosszú időt töltenek a kiállítások megtekintésekor az épületekben. A múzeumok előtt először a könyvtárak nyílnak meg ismét május 4-én Németországban, köztük az Állami Könyvtár, az ország legnagyobb tudományos és általános könyvtára. Az UNESCO világörökség részét képező berlini Múzeum-sziget intézményei évente hárommillió látogató vonzanak. A koronavírus-járvány lassulása nyomán a hatóságok hétfőtől kezdték meg a korlátozó intézkedések lazítását.

(mti)

Borító: A Német Nemzeti Könyvtár is kinyit (Wikipédia)