Nyuszikat keresni a mozdonyok között

Nyuszikat keresni a mozdonyok között

- 2018. március 28. 7:56

Április 1-jétől egészen október végéig várja a látogatókat Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja, a Vasúttörténeti Park, ahol az újranyitást követő napon, húsvéthétfőn nyuszikeresésen, számtalan kézműves- és hagyományőrző programon, koncerten és bábelőadáson is részt vehetnek az érdeklődők.

A rendezvényen lehetőség lesz tojást festeni, nemezelni, gyertyát önteni vagy húsvéti kosarat fonni, amelybe később a csoki vagy festett tojások kerülhetnek, írta közleményében az intézmény. A gyerekeket állatsimogatóval is várják, ahol megismerhetik a háztáji kis- és nagyállatokat. Azok a gyerekek pedig, akik az összes nyúlrejtekhelyet megtalálják, és begyűjtik a pecséteket, ajándékokat is kapnak.

A húsvéti ünnepséget gyerekekből álló fúvószenekar nyitja meg, a nap végéig kitartó jó hangulatról pedig a Katáng zenekar koncertje, az Ákom-Bákom bábszínház előadása, valamint hagyományőrző néptáncbemutató és egy bűvészshow gondoskodik. Mindezek mellett persze lehetőség lesz kipróbálni a népszerű hajtányozást, a kerti vasutazást, a lóvasutat és a sínautót is, de nagy mozdonyon is lehet majd utazni.

(mti)

Borító: vasuttortenetipark.hu