Online látogatás a Pokol bugyraiba

Online látogatás a Pokol bugyraiba

- 2020. november 26. 7:53

Online barangolást szervez a Magyar Nemzeti Múzeum a Málenkij Robot Emlékhelyen a Szovjetunióba hurcolt magyarok emléknapja alkalmából.

Az MNM közleményében felidézi, hogy az Országgyűlés 2012-ben nyilvánította november 25-ét a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapjává. Ennek alkalmából a múzeum Málenkij Robot Emlékhelyén minden évben megemlékezést szervez. Az idei ünnepi összejövetelt a világjárvány megakadályozza, így a Pokol bugyrai… ,,Málenkij robot” – Kényszermunka a Szovjetunióban kiállítást egy különleges online alkalmazás segítségével teszik elérhetővé, bejárhatóvá és megérthetővé.

A kényszermunkára vitt zombaiak listája (Völgységi Múzeum CC BY-NC-ND)

Ide kattintva önállóan is megtekinthető a tárlat, de lehetőség van online foglalkozás keretein belül is felfedezni a kiállítást. A múzeumpedagógiai foglalkozáson a diákokat úgy vezetjük végig a Málenkij Robot Emlékhely kamráin, mintha valóban a tárlatot járnánk végig. Menet közben elsődlegesen az iskolai tananyagot kiegészítő, a kíváncsiságot felkeltő interaktív módon mutatjuk be az emlékhelyet. A foglalkozás hossza 45 perc, a részvétel ingyenes. Jelentkezni két munkanappal a választott időpont előtt az alábbi elérhetőségen lehet: malenkij@mnm.hu

Borító: A vásárosnaményi elhurcoltak emlékműve (Wikipédia)