Összegyűlt a 2020 önkéntes szereplő

Összegyűlt a 2020 önkéntes szereplő

- 2020. február 28. 10:11

Több mint 2020 önkéntes szereplő jelentkezett a Passió 2020 című produkcióra, Európa legnagyobb passiójátékára, közölték a szervezők.

Mint írják, az április 4-én 15 és 19 órakor a Papp László Budapest Sportarénában bemutatandó produkcióra az önkéntes szereplők toborzása szerdán sikerrel zárult: több mint 2020 önkéntes jelentkezett. A nagyszabású előadáshoz a szervezők mindenkire számítanak. Az Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek fővédnökségével megrendezendő, az őszi budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő rendezvényen való részvétel hidat képez a különböző korú és hivatású emberek között.

Passió 1934-ben, Bonyhádon (Völgységi Múzeum CC BY-NC-ND)

Mint kiemelik, az önkéntes szereplők között minden generáció képviselteti magát. A szereplők számára nem ismeretlen az önkéntes tevékenység, hiszen a jelentkezők csaknem harmada szerepet vállal valamilyen egyházi vagy civil szervezet működésében. Vannak köztük cserkészek, nagycsaládos szervezetek tagjai, kulturális egyesületekben, kórusokban, dalárdákban vagy épp irodalmi társaságokban tevékenykedők is. A fővárosi eseményre az ország minden megyéjéből és a határon túlról is jelentkeztek önkéntesek.

Passió Mikófalván 1922-ben (Gömöri Múzeum CC BY-NC-ND)

A produkcióban a történetet egy mai huszonéves fiatal nézőpontjából, korhű jelmezekben előadva láthatja a közönség. Az előadásra 2020 forintos áron lehet jegyeket vásárolni. További információk a produkcióról a www.passio2020.hu oldalon érhetők el.

(mti)