Ötvenezer tő virágot ültetnek el egyszerre

Ötvenezer tő virágot ültetnek el egyszerre

- 2021. április 8. 9:11

Az ébredő természet szépségeit bemutató, csaknem ötvenezer virágot számláló tulipános kert nyílt szerdán Mórahalom határában.

Nógrádi Zoltán polgármester elmondta, tavaly merült föl az ötlet, hogy az országban már létező tulipános kertekhez hasonlót alakítanának ki a város határában. A kert megfelelő kiegészítője lehet a mórahalmi turisztikai értékeknek és kertészeti hagyományoknak. Az önkormányzat ezért biztosított egy bekerített telket a Bivalyrezervátum szomszédságában erre a célra. A kert látogatása ingyenes, a családok remek fotókat készíthetnek, maradandó élményeket szerezhetnek, térítés ellenében pedig virágszedésre is lehetőség nyílik, közölte a polgármester. A tervek szerint időről időre programokat is szerveznek, hogy a Mórahalomra érkező látogatóknak természetközeli környezetben minőségi időtöltést biztosítsanak, közölte Nógrádi Zoltán.

Amit a tulipánról tudni kell, az itt van (Göcseji Múzeum CC BY-NC-ND)

Major Zoltán, a kivitelező cég vezetője elmondta, az első TulipGardent a Balatonnál, Szőlősgyörökön alakították ki, a mórahalmi pedig az ötödik tulipános kert az országban. Jövőre pedig a kertek száma akár 15-20-ra is emelkedhet. Mórahalmon 50 ezer tő tulipánt, nárciszt és jácintot, összesen 18 fajta virágot ültettek. A következő évben pedig már 150 ezer virág várja a látogatókat. Bár a mórahalmi a legdélebbi és legnapfényesebb kert az országban, a szokatlan időjárás miatt egyelőre csak a nárciszok és jácintok virágoznak. Ha a következő napokban, hetekben megszűnnek a hajnali fagyok és jobbra fordul az idő, április 17-től már a virágzó tulipánok ezrei fogadják a vendégeket.

(mti)

Borító: Egy csokorral, képeslapon (Göcseji Múzeum CC BY-NC-ND)