Remake készül az Óz a csodák csodájából

Remake készül az Óz a csodák csodájából

- 2021. február 12. 8:03

Ismét megfilmesítik Frank L. Baum híres gyerekkönyvét, az Óz, a csodák csodáját, melyből 1939-ben készült hatalmas sikerű, két Oscar-díjjal jutalmazott musical Judy Garland főszereplésével. A rendező ezúttal Nicole Kassell lesz, közölte a Variety és a Deadline.com.

Nagyon örülök, hogy újra elmesélhetem ezt a bátorságról, szeretetről, bölcsességről és otthonról szóló történetet, mondta el Kassell. Frank L. Baum 1900-ban írt könyve Dorothy kalandjait meséli el, aki kiskutyájával, Totóval útnak indul Óz, a varázsló birodalmában. Az úton különleges barátokra tesz szert a Bádogember, a Madárijesztő és a Gyáva Oroszlán személyében.

Egy 2004-es előadás meghívója (Csorba Győző Könyvtár CC BY-NC)

A New Line Cinema stúdióban készülő új változat szereplőgárdájáról és a forgatások kezdetéről egyelőre nem közöltek információkat. Kassell változata nem musical lesz, a történetet újragondolva szeretne friss produkciót készíteni. Kassell elmondta, hogy miközben az 1939-es musical a génjei részévé vált, felvillanyozza és letaglózza annak a felelőssége, hogy újjáalkothatja ezt a legendás mesét. A történetet legutóbb a Walt Disney dolgozta fel. A 2013-as Óz, a hatalmas című fantasy az 1939-es klasszikusban történtek 20 évvel korábbi előzményét mutatja be Sam Raimi rendezésében.

(mti)

Borító: Az 1939-es feldolgozás (ew.com)