Tizenegyezer gyerek kel útra

Tizenegyezer gyerek kel útra

- 2019. június 20. 10:05

A tavalyinál négyezerrel több, mintegy tizenegyezer diák és tanár jelentkezett az idei vándortáborokra, mondta Nagy János, az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán.

A helyettes államtitkár közölte, hogy ezen a nyáron 19 féle erdei, vízi és kerékpáros vándortábort szerveznek, ezeken egyhetes turnusokban vehetnek részt a diákok. Elmondta azt is, hogy az erdőgazdaságok 150 létesítményt újítottak fel, felépült 13 erdei iskola, 30 látogatóközpont, illetve szálláshely, valamint 44 kilátó. Mindezek a vándortáborozók rendelkezésére állnak majd.

Képeslap 1938-ból (Balatoni Múzeum CC BY-NC-ND)

A diákokat többnyire sátrakban alszanak, egy-egy táborhelyen általában két napot töltenek, a teljes útvonaluk hossza pedig 60-80 kilométer. Mint a témában szerdán tartott sajtótájékoztatón elhangzott, az erdei vándortáborok szervezését az Országos Erdészeti Egyesület koordinálja. A korábbi öt útvonalhoz (Bakony, Börzsöny, Mátra, Mecsek és Pilis) idén a Zemplén és a Vasi-hegyhát is társul, ezeket június közepétől augusztus végéig 138 csoport járja be.

(mti)

Borító: Régi táborozók: a putnoki cserkészcsapat 1933-ban (Gömöri Múzeum CC BY-NC-ND)