Tündérfesztivál Sopronban

Tündérfesztivál Sopronban

- 2022. június 9. 6:17

Szombaton és vasárnap, 15. alkalommal rendezik meg a soproni Erzsébet-kertben a Tündérfesztivált, amelynek díszvendégei ezúttal a méhek lesznek, tájékoztatott a szervező Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft.

A hétvégén a kert 77 pontján várják a tündéreket és a manókat különféle programokkal: szabadtéri játékokkal, interaktív feladatokkal és virágos ligetekkel. Szombaton koncertet ad a Méhek zenekar, táncra perdülnek a Sopron Balett tündérei és megszólalnak T. Horváth József dalai. Másnap fellépnek mások mellett a Dirty Dance Sopron Egyesület táncosai, emellett lesz Kalap Jakab-koncert és Kalimba gyermekgospel. Mindkét nap tartanak légtáncbemutatót, a soproni óvónők élő népmesélésre készülnek, de a látogatók a nagyi-unoka produkcióknak is tapsolhatnak. Mindeközben a látogatók ismereteket szerezhetnek például a méhek védelméről, a rovarvilág titkairól.

Jelent egy korábbi fesztiválról (szallas.hu)

Lesz látványméhészet, többfelé méz- és mézessütemény-kóstoló, emellett csaknem ezer gyermek által készített papírvirággal méhlegelővé varázsolják a parkot. A szombaton 11 órakor kezdődő viseletversenyen a méhecskés jelmezeket különdíjban részesítik. A Pro Kultúra közlése szerint a 77 játszóhely többségét olyan soproni civil szervezetek, művészeti csoportok, sportegyesületek, alapítványok és magánszemélyek töltik meg élettel, akik mindannyian a soproni gyerekek testi, lelki, szellemi és érzelmi fejlesztésén fáradoznak.

(mti)

Borító: Az Erzsébet-kert régi képeslapon (Thúry György Múzeum CC BY-NC-ND)