Új alkotásokat keresnek a Bizottság-ligetbe

Új alkotásokat keresnek a Bizottság-ligetbe

- 2020. január 31. 7:41

A Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) ismét pályázatot hirdet street art, public art, illetőleg köztéri szobrászati projektek időszaki megvalósítására a Bizottság-ligetbe, közölte az intézmény.

Az idei kiírásban a műalkotások tematikájának közvetlen vagy közvetett módon kapcsolódniuk kell a Bibliában szereplő Bábel tornyához. A pályázható összeg művenként 900 000 Ft, amely a megvalósításhoz szükséges minden járulékos költséget magában foglal. A pályázatokat szakmai kuratórium bírálja el, a zsűri tagjai: Farkas Ádám Kossuth-díjas szobrászművész; Gulyás Gábor esztéta, a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója; Boros Lili művészettörténész; Szabó Noémi művészettörténész, az FMC Művészeti Főosztályának vezetője; Wesselényi-Garay Andor építész, építészettörténész.

Amkor még a pestitkereszt volt a public art (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum CC BY-NC-ND)

A bíráló bizottság a beérkezett pályaművek tanulmányozása után a legígéretesebbnek ítélt tervek készítőit egyenkénti zártkörű konzultációra hívhatja be, amelyeken módosításokat, illetve további anyagokat is bekérhet a pályázóktól. A zsűri a konzultációkat követően, legkésőbb 2020. április 1-ig hozza meg döntését, amiről valamennyi pályázó értesítést kap, a nyertesek nevét a Ferenczy Múzeumi Centrum honlapján teszik közzé. Az alkotások felállítása június 15–19. között zajlik, a művek várhatóan szeptember 1-ig maradnak kiállítva.

Borító: Egy kiállított mű 2018-ból (FMC)