Új kortárs művészeti intézet 1100 négyzetméteren, Óbudán

Új kortárs művészeti intézet 1100 négyzetméteren, Óbudán

- 2019. szeptember 12. 8:55

A Godot Galéria sikeres fennállásának 20. évfordulójára, tevékenységi körét kitágítva a magyar képzőművészeti élet újabb színfoltjaként hozta létre a Godot Kortárs Művészeti Intézetettel. Az Óbuda szívében, a volt Goldberger gyárban létesített, magán kezdeményezésre épülő kortárs képzőművészeti központ új kiállítási teret biztosít a művészek, kurátorok és az érdeklődő nagyközönség számára egyaránt.

A Godot Kortárs Művészeti Intézet 1100 négyzetméteres összterületével, 700 négyzetméteres csarnok terével és a közvetlenül hozzá tartozó 4 szintes épület egységével egyedül álló független képzőművészeti intézményként működik ma Magyarországon, ahol projekt room-ok és műterem lakások szélesítik a lehetőségek palettáját. Az intézet célja, hogy lehetőséget teremtsen a művészet szabad áramlásának, teret adva fiatal művészek és kurátorok önálló alkotói szabadságának kibontakoztatására.

Az intézet mellett megszervezték a Godot Mezőszemere művésztelepet, ahol minden nyáron tíz fiatal képzőművész kap lehetőséget a szabad alkotásra, valamint arra, hogy megismerkedjenek azokkal a közismert magyar képzőművészekkel, akik Mezőszemerén alkotnak és akiknek köre folyamatosan bővül. Közéjük tartozik mások mellett az itt gyerekeskedő Bukta Imre, Kopasz Tamás, Kótai Tamás, Szurcsik József, Töttös Kata és Wahorn András is, közölte a Godot Galéria.

Borítókép: GODOT Institute of Contemporary Art / GODOT Kortárs Művészeti Intézet