Új ruhát kap a nagyharsányi szoborpark

Új ruhát kap a nagyharsányi szoborpark

- 2019. február 22. 10:18

Csaknem 340 millió forintos beruházással megújul a Villány szomszédságában található nagyharsányi szoborpark, tájékoztatott a fenntartó Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNPI).

A közlemény szerint a Környezeti és energiahatékonysági operatív programból (Kehop) finanszírozott projektnek köszönhetően új, korszerű, a tájba illő stílusú fogadóépület váltja fel a korábbi egyszerű létesítményt. A szoborparkot övező sziklafal peremén panorámasétányt alakítanak ki, amely lehetővé teszi a látogatók biztonságos és természetkímélő mozgását a bemutatóhelyen.

A DDNPI felhívta a figyelmet arra, hogy április 25-től, a munkálatok idejére a szoborpark ideiglenesen bezár. A létesítményt a tervek szerint 2019 novemberében nyitják meg újra a látogatók előtt.

A nemzeti park egyúttal közölte azt is, hogy március elsejétől az abaligeti Denevérmúzeumban korszerűsítési munkálatok kezdődnek, amelynek ideje alatt a múzeum zárva tart, előreláthatólag késő őszig. Teljesen megújul az épület, valamint a denevérek titokzatos életét, táplálkozását, vándorlását bemutató kiállítás is.

(mti)

A borító és a többi fotó a Kistelegdi Gyűjteményből származik (Csorba Győző Könyvtár CC0)