Vadászati Világkiállítás: óriási az érdeklődés

Vadászati Világkiállítás: óriási az érdeklődés

- 2021. szeptember 27. 7:45

Óriási az érdeklődés, már az első két napon több ezer látogatót fogadott a budapesti “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás, mondta Gulyás Andrea, a rendezvény kiemelt ügyekért felelős igazgatója az M1 aktuális csatornán.

Gulyás Andrea kiemelte: a világkiállítás nem csak a szakmának szól, a laikus érdeklődőket is számos rendezvény várja, így például a hagyományos vadászati módokat bemutató pavilon. A hagyományos vadászati módok az agarászat, a solymászat, az íjászat és az elöltöltő fegyverrel történő vadászat. A pavilonban van például úgynevezett sólyomszimulátor, melyen egy sólyom szemével nézhető meg a magyar táj. A pavilon tematikájához kapcsolódva gyakorlati bemutatókat is láthatnak az érdeklődők a Kincsem parkban.

Lovas vadászok a két háború között (Balatoni Múzeum CC BY-NC-ND)

A szakember kiemelte: a vadászat nem öncélú gyilok. Vannak, akik vitatják, de mi vadászok vagyunk a legnagyobb állatvédők. A vadászat összekapcsolódik a vadgazdálkodással, természetvédelemmel, fenntarthatósággal. A kiállításon helyet kap a vadgasztronómia is, a rendezvény célja a vadhúsfogyasztás népszerűsítése. Gulyás Andrea elmondta: számos kulturális rendezvény, kiállítás, koncert és előadás kapcsolódik a vadászati világkiállításhoz, amely még 2 hétig várja a látogatókat.

(mti)

Borító: A Vadászati Világkiállítás akváriuma (mti)