Vetélkedő Árpád-kori szentek és boldogok címmel

Vetélkedő Árpád-kori szentek és boldogok címmel

- 2019. december 13. 8:17

Háromtagú, általános és középiskolás csapatok jelentkezhetnek az Árpád-kori szentek és boldogok címmel meghirdetett Kárpát-medencei történelmi vetélkedőre, közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

Lezsák Sándor kiemelte: a megmérettetésre anyaországi, valamint erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és délvidéki egyházi, illetve világi iskolák, egyházközségek, hittancsoportok, valamint baráti társaságok fiataljainak jelentkezését várják. A csapatok a vetélkedő feladatait a 2020. január 12. és február 8. között kéthetente olvashatják a Keresztény Élet hasábjain. Az egyes fordulók postára adási határideje a megjelenés dátumát követő kilencedik nap.

A legjobb eredményt elérő csapatokat hívják meg a 2020. márciusában a Lakitelek Népfőiskolán zajló középdöntőre és döntőre. A győztesek nyáron zarándoklaton vehetnek részt, mondta a népfőiskola alapítója. A feladatlapok elérhetők www.keresztenyelet.hu , a www.eotvosiskola.hu és a https://nepfolakitelek.hu/ oldalakon. A vetélkedőt a Keresztény Élet szerkesztősége, a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Lakiteleki Eötvös Iskola hirdeti meg.

(mti)

Borító: Szent István élete és tettei is szóba kerülnek (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum CC BY-NC-ND)