Zenei csemegék és kulináris élvezetek Óbudán

Zenei csemegék és kulináris élvezetek Óbudán

- 2018. április 25. 8:54

Idén három napon át, több helyszínen ingyenes koncertekkel, gyermekprogramokkal, civil udvarral és gasztronómiai különlegességekkel várják a szervezők a kerületbe látogatókat Óbuda Napja alkalmából május 3. és 5. között, hangzott el az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Lőrincz Edina, az Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a műsorban elmondta, a rendezvénysorozat, amelyet több mint 10 éve rendeznek meg Szent Flóriánra emlékezve, a Fő téri Esernyős Galériából indul már csütörtökön, a harmadik kerületi művészek kiállításának megnyitójával. Emellett lesznek programok a Kassák Múzeumban, az Aquincumi Múzeumban és az Óbudai Platán Könyvtárban is. Az események pénteken délután a Fő téren folytatódnak A Kutya Vacsorája koncertjével, amit este az Ivan & the Parazol együttes fellépése követ. De lesznek programok a Kiscelli Múzeumban, illetve a Szent József Házban is.

Szombaton a Fő téren gasztronómiai programokkal várják a látogatókat. Az Esernyős szobroknál felállított borudvarban kiváló borvidékek borászatai mutatkoznak be. A nagyszínpadon délelőtt Halász Judit ad koncertet a gyerekeknek. Délután a Blahalouisiana, Budapest Voices, majd este a Kiscsillag lép színpadra. A Zichy udvarban civil szervezetek mutatkoznak be, a Kórház utcában pedig szabadtéri kiállítás nyílik Templomok a talpunk alatt – Szabadtéri kiállítás a középkori Óbudáról címmel.

A régi Kolosy tér és Güttler Vince kávéháza (MaNDA)
A régi Kolosy tér és Güttler Vince kávéháza (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum CC BY-NC-ND)

A Kobuci kertben Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere adja át a kerületi kitüntetéseket. Az ünnepség előtt a Danubia Zenekar kamaraformációja zenél. Az esti programokat itt Petruska, majd utána a Nana Vortex koncertje zárja. Idén is a békásmegyeri Csobánka tér ad otthont a Közbiztonsági nap rendezvényeinek szombaton, mely kutyás majd katasztrófavédelmi bemutatóval indul, majd a többiek között Bognár Szilvia és a Budapest Ragtime Band is szórakoztatja a közönséget. Csillaghegyen szintén szombaton a Mátyás király út egy lezárt szakaszán a Rutkai Bori Banda gyermekkoncertje nyitja a sort, ezt követően gyerek tánc- és művészeti csoportok előadásai következnek, a színpadon fellép Berecz András is. A programokat a Charlie Band koncertje zárja Csillaghegyen.

(mti)

Borító: A régi főtér, ahol most a programok jórészt zajlanak (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum CC BY-NC-ND)