A mákos tésztától a finomfőzelékig – Emlékek a menzáról
Tompa Éva - 2023. szeptember 6. 8:04

Soron következő feladványunk kérdései a közétkeztetéshez kapcsolódnak. A megfejtéshez korábbi, A mákos tésztától a finomfőzelékig – Emlékek a menzáról c. virtuális kiállításunk nyújt segítséget, amit a kvíz után találnak.
1. Milyen zöldség összetevői lehetnek a finomfőzeléknek?
2. A hazai közétkeztetés a II. világháborút követően…
3. Mit jelentett latinul a “mensa” szó?
4. A Közellátásügyi Minisztérium milyen módszerrel próbálta szabályozni az élelmiszerek elosztását?
5. Az ételkínálatot tekintve milyen ételek kerültek előtérbe a közétkeztetésben az 1950-es években?
6. Mikor alapították a Gyermekélelmezési Vállalatot?
7. Egy korabeli újságcikk szerint a Gyermekélelmezési Vállalatnál folyó munka méreteit jól jellemzi, hogy …
8. A hetvenes években, a viszonylagos jólét idején körülbelül …
9. Az 1950-es években milyen evőeszközök voltak a legelterjedtebbek?
10. Jelenleg milyen kihívásokkal küzd a közétkeztetés?
Eredmény


