A mákos tésztától a finomfőzelékig – Emlékek a menzáról

- 2023. szeptember 6. 8:04

A mákos tésztától a finomfőzelékig – Emlékek a menzáról

Soron következő feladványunk kérdései a közétkeztetéshez kapcsolódnak. A megfejtéshez korábbi, A mákos tésztától a finomfőzelékig – Emlékek a menzáról c. virtuális kiállításunk nyújt segítséget, amit a kvíz után találnak.

1. Milyen zöldség összetevői lehetnek a finomfőzeléknek?

2. A hazai közétkeztetés a II. világháborút követően…

3. Mit jelentett latinul a “mensa” szó?

4. A Közellátásügyi Minisztérium milyen módszerrel próbálta szabályozni az élelmiszerek elosztását?

5. Az ételkínálatot tekintve milyen ételek kerültek előtérbe a közétkeztetésben az 1950-es években?

6. Mikor alapították a Gyermekélelmezési Vállalatot?

7. Egy korabeli újságcikk szerint a Gyermekélelmezési Vállalatnál folyó munka méreteit jól jellemzi, hogy …

8. A hetvenes években, a viszonylagos jólét idején körülbelül …

9. Az 1950-es években milyen evőeszközök voltak a legelterjedtebbek?

10. Jelenleg milyen kihívásokkal küzd a közétkeztetés?

Ellenőrzés

Eredmény

Segítség: A mákos tésztától a finomfőzelékig – Emlékek a menzáról című tematikus virtuális kiállításunk a MaNDA adatbázis oldalán.