Kalandos fesztiválok legjobb pillanatai képekben


- 2019. július 26., 11:12

Vajon a fesztiválozás a génjeinkben van? És egyáltalán miért jó fesztiválozni? Mi a valóságalapja a boszorkányszombat néven elhíresült középkori legendának és hogyan kel életre napjainkban? Heti virtuális kiállításunkban amellett, hogy ezekre a kérdésekre választ adunk, adatbázisunkban található archív fesztiválképeket is bemutatunk.

Az emberek az idők folyamán mindig is keresték az olyan alkalmakat, ahol közösségi élményeket élhetnek át, legyen szó akár az ősi pogány népek rituális szertartásairól, az ókeresztények találkozóiról, az 1800-as évek tábori összejöveteleiről vagy a modern kori fesztiválokról. De miért jó fesztiválozni? – kérdezhetjük. A kikapcsolódáson és azon túl, hogy lehetőséget ad arra, hogy kilépjünk a megszokásból, többek közt segíthet felfrissítő új látásmódot szerezni a festői környezet, a művészet, valamint a kalandos élményekkel való feltöltődés.

Rekordok a MaNDA adatbázisából

Több melléklettel a publikáció teljes szövege a MaNDA adatbázisában található: Kalandos fesztiválok legjobb pillanatai képekben

MaNDA adatbázis

A magyarországi múzeumok, könyvtárak, levéltárak, magángyűjtemények, civil szervezetek, kulturális- és oktatási profilú intézmények digitalizált kulturális javait egy közös felületen publikáló, nyilvános online gyűjtemény. Az adatbázisnak célja a digitalizált értékek gyűjtése, rendszerezése, és a szerzői jog keretei között a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tétele.