Kempingezzünk!


- 2018. július 6., 12:58

A kempingezés izgalma legszebb gyerekkori élményeink közé tartozik: a sátorállítás, a bekuckózás, az esti szalonnasütés, a hadakozás a szúnyogokkal, az éjszakai hangok, a játék a zseblámpával – ha esik az eső, az még inkább hatványozza a kalandot. Sorban állás a vizesblokk előtt, vagy egyszerűen csak megmártózni a tóban esti fürdés gyanánt.

Nyaralás a családdal, iskolai vagy cserkésztábor, biciklitúra vagy Kéktúra táv teljesítése – egy szálláshely mindig adott: a sátor! Ezen a héten kempingezünk adatbázisunk fotói, képeslapjai, és az azokat digitalizáló munkatársak jóvoltából. Kicsit időutazunk is, hiszen számos gyerekkori emléket elevenít fel a kempingezés: a fölpakolt Trabantot, a csővázas hátizsákot, a kutyasátor-állítást (hol volt még akkor a Quechua!), a Palma gumimatrac szövetének tapintását. Szúnyogoktól mentesen felidézzük a kempingezős nyaralásokat.

Rekordok a MaNDA adatbázisából

Több melléklettel a publikáció teljes szövege a MaNDA adatbázisában található: Kempingezzünk!

MaNDA adatbázis

A magyarországi múzeumok, könyvtárak, levéltárak, magángyűjtemények, civil szervezetek, kulturális- és oktatási profilú intézmények digitalizált kulturális javait egy közös felületen publikáló, nyilvános online gyűjtemény. Az adatbázisnak célja a digitalizált értékek gyűjtése, rendszerezése, és a szerzői jog keretei között a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tétele.