Magyar koprodukcióban a véres polgárháborúról

Magyar koprodukcióban a véres polgárháborúról

- 2018. május 14. 9:04

A magyar részvétellel készült Még egy nap élet (Another Day of Life) című animációs filmet az idei cannes-i filmfesztiválon, a különleges előadások szekcióban mutatták be.

A Még egy nap élet (Another Day of Life) Ryszard Kapuscinski lengyel író azonos című könyvén alapul, aki újságíróként a helyszínen élte át az angolai polgárháború 1975-ös kitörését. A 2002-ig tartó polgárháború a becslések szerint félmillió halálos áldozatot követelt. A Még egy nap élet lengyel, spanyol, német, belga és magyar koprodukcióban jött létre, forgatott film és animációs technika ötvözésével. Magyar oldalról a budapesti Puppetworks animációs filmstúdió vett részt a film elkészítésében. A Puppetworks-t Frantisek Ambrus formatervező alapította, aki korábban pozsonyi és budapesti grafikai tervező céget vezetett. A csapat a magas színvonalú munkáknak köszönhetően egyre több filmes megkeresést is kapott.

A most Cannes-ban bemutatásra kerülő Még egy nap élet film a Puppetworks első koprodukciója. A filmben való részvételre az Oscar-jelölt lengyel Platige kérte fel a Puppetworks-t. A képregényszerű, minimalista, letisztult látványhoz realisztikus, élőfilmszerű animáció társul. Az animált és a forgatott jelenetek a filmben felváltva jelennek meg. Magyarországon készültek a filmhez a koncepciórajzok, a három dimenziós karakter modellek és az animáció jelentős része. A film a tervek szerint egy éven belül kerül a magyar mozikba.

Borító: Egy kocka a filmből