Oldalkocsik ezrei Félegyházán

Oldalkocsik ezrei Félegyházán

- 2019. augusztus 8. 10:03

Gyermekmotoroztatást, cross bemutatókat és kaszkadőrshowt is rendeznek a csütörtökön kezdődő kiskunfélegyházi nemzetközi oldalkocsis találkozón.

Ónodi Árpád, a találkozó főszervezője az MTI-nek elmondta: Közép-Európa legjelentősebb oldalkocsis rendezvényére az elmúlt években Ausztráliától az Amerikai Egyesült Államokig, a Kanári-szigetektől Oroszországig több mint nyolcezer motoros érkezett. Kiemelte: az idei rendezvényre is csaknem húsz államból jelezték részvételüket az oldalkocsis motorozás megszállottjai, Törökországból és Hollandiából pedig már meg is érkeztek az első motorosok. A Félegyházi Motoros Baráti Kör Egyesület és a Kiskunfélegyházi Motorsport Egyesület szervezésében zajló rendezvény keretében a helyi Parkerdő mellett kialakított motocross pálya látványos gyermek és felnőtt bemutatók, továbbá az egyetlen magyar oldtimer oldalkocsis kaszkadőr csapat, az Izs-Team showjának helyszíne lesz. Szerveznek továbbá Kiskunfélegyházán is áthaladó felvonulást és flúgos futamot, ahol amatőr oldalkocsisok állnak majd rajthoz.

A gyerekek számára is számos programmal készülnek a szervezők, a felnőtteknek esténként koncerteket rendeznek. A környék nyújtotta turisztikai és természeti látványosságokhoz csoportos oldalkocsis túrát hirdetnek. A hatodik találkozón az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark látnivalóit ismerhetik meg az érdeklődők idegenvezetéssel. A szombaton, a programsorozat végén kihirdetik a találkozó legszebb, legidősebb, legtávolabbról érkező oldalkocsis motorját, de átadják a legidősebb motorosnak járó elismerést is.

(mti)

Borító: A zalai Kálócfa kocsmája előtt is állt egy (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum CC BY-NC-ND)