Pályázat a hagyományok őrzésére, az értékek védelmére és az alkotásra

Pályázat a hagyományok őrzésére, az értékek védelmére és az alkotásra

- 2021. március 9. 9:35

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) az elmúlt évekhez hasonlóan 200 millió forint összegben nyílt pályázatot hirdet az államháztartás alrendszerén belüli és kívüli, a Magyar Művészeti Akadémia alapszabályában nevesített művészeti ágak területén működő civil és – a központi költségvetési szervek kivételével – egyéb szervezetek részére, művészeti szakmai programjuk megvalósításának támogatására.

Az MMA közleménye szerint pályázat (kódja: MMA-21-P) célja  ahogy a korábbi években, úgy ezúttal is, hogy anyagi támogatást nyújtson a kulturális értékek védelméhez és gyarapításához, a művészeti és történeti hagyományok megőrzéséhez, a magas színvonalú művészi alkotómunka feltételeinek megerősítéséhez. A vissza nem térítendő, elnyerhető támogatás összegének alsó határa 500 ezer forint, felső határa 1 millió forint, saját forrás biztosítása a támogatáshoz nem szükséges.

A hagyományok őrzése és az alkotás (Herman Ottó Múzeum CC BY-NC-ND)

A támogatás a pályázó által a pályázatban megjelölt, 2021. január 1.  és december 31. között megvalósuló, a pályázati kiírásban leírt tevékenysége gyakorlásához, programjának megvalósításához nyújtott vissza nem terítendő támogatás. A rendelkezésre álló összeg az MMA tagozatai között egyenlő arányban kerül felosztásra. A pályázatok benyújtása tagozati bontás alapján a kiírásban található tematika figyelembevételével lehetséges. A pályázat benyújtásának (melyet az MMA pályázati rendszerébe lépve lehet megtenni) határideje: 2021. április 9.

A részletes pályázati kiírás és útmutató a köztestület honlapján, a Pályázatok menüpont alatt található meg, közölte az MMA.

Borító: A hagyományok őrzése és az alkotás (Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum CC BY)