23 ország 53 párosa az 54. Savaria Nemzetközi táncversenyen

23 ország 53 párosa az 54. Savaria Nemzetközi táncversenyen

- 2019. május 24. 8:04

Június elsején rendezik meg Szombathelyen az 54. Savaria Nemzetközi táncversenyt, amelyre eddig 23 ország 53 párosa nevezett.

Mivel a határidő még nem járt le, akár meg is duplázódhat a mezőny, közölték a vasi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatójukon a szervezők. Zsámboki Marcell, a Magyar Táncsport Szövetség elnöke kiemelte, nemcsak nagy múlttal rendelkezik, de a világ legjelentősebb versenyei közé tartozik a Savaria, amely idén a World Open latin világkupa és WDSF szenior tíztánc világbajnokság egy-egy versenyét is magában foglalja, valamint ifjúsági és junior korcsoportban is összemérhetik tudásukat a versenyzők.

Parais István, az AGORA Savaria Kulturális Központ igazgatója elmondta: a verseny megszervezésében és lebonyolításában ebben az évben a szombathelyi Lorigó Táncsport Egyesület is közreműködik, nyújt szakmai segítséget. Hozzáfűzte, hogy a versenyre 16 országból 21 pontozó érkezik, elődöntőt, középdöntőt és döntőt is tartanak. Szólt arról is, hogy a verseny névadó szponzora a tavalyihoz hasonlóan ismét Vas megye legnagyobb munkáltatója, a SCHAFFLER Savaria Kft, hivatalos díjszállító partnere pedig a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere kiemelte: a város ismertségéhez, jó híréhez évtizedek óta hozzátartozik a nemzetközi táncverseny, amelynek már 54. alkalommal ad otthont.

(mti)