@Kultúrkincs

@Kultúrkincs

- 2020. június 23. 1:01

A Könyv, Köyvtár, Könyvtáros (3K) című könyvtár- és információtudományi szakfolyóirat 29. évfolyamának frissen megjelent 2020. évi 4. számában Szüts Etele, Hegedűs Henriett és Kondákor Ferenc, a Digitálisarchívum-fejlesztési Osztály munkatársai bemutatják a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. által üzemeltetett és folyamatosan fejlesztett Magyar Nemzeti Digitális Archívummal (MaNDA DB) kapcsolatosan végzett közönségkapcsolati tevekénységüket és a témában szerzett tapasztalataikat.

A központi hivatalok és a költségvetési szervi formában működő minisztériumi háttérintézmények felülvizsgálatával kapcsolatos intézkedésekről szóló 1312/2016. (VI. 13.) Korm. határozat 2017. január 1-től a kulturális javak digitalizációjával kapcsolatos, korábban a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézetre (MaNDA) bízott közfeladatok ellátásának folytatására a Forum Hungaricum Nonprofit Kft.-t (továbbiakban: Forum Hungaricum) jelölte ki. A szervezeti átalakulás mellett az aggregációs adatbázisunk, illetve a közgyűjteményi digitalizációs és egyéb szakmai tevékenységeink nyilvánosságának újjászervezése is a feladatunk lett. A MaNDA átszervezésekor az intézmény Facebook-oldal a Magyar Nemzeti Filmarchívumhoz került, ezért 2017 elején elindítottunk egy újat, és elkezdtük újraépíteni a követőink közösségét. Az új Facebook-oldalunk a Kultúrkincs nevet kapta, amely az első hónapokban pilot jelleggel üzemelt, és májustól jelent meg rajta rendszeres – a Digitálisarchívum-fejlesztési Osztály által – szerkesztett tartalom.

Teljes cikk az alábbi linken érhető el:
SZÜTS Etele – HEGEDŰS Henriett – KONDÁKOR Ferenc: @Kultúrkincs. = Könyv, Könyvtár, Könyvtáros, 29. évf. 4. sz. 2020. 3–11. p.

(Borítókép: 3K – Könyv, Könyvtár, Könyvtáros facebook)

A cikkhez kapcsolódik