Régi fotókat, írásokat várnak a Kékszalag alatt

Régi fotókat, írásokat várnak a Kékszalag alatt

- 2021. július 15. 9:34

Vitorlázáshoz kapcsolódó, eddig otthon őrzött régi dokumentumokat és fotókat várnak az 53. Kékszalag Nagydíj idején a Veszprém Megyei Levéltár munkatársai Balatonfüreden.

Július 21-én az Anna Grand Hotelben, a július 22-én rajtoló Kékszalag verseny alatt pedig a Vitorlás téren lévő gyűjtőpontokban várják a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltárának munkatársai a vitorlázáshoz kötődő emlékeket: naplókat, leveleket, visszaemlékezéseket, fényképeket és egyéb dokumentumokat, tájékoztatott a Magyar Nemzeti Levéltár. A dokumentumokat másolatban is le lehet adni, a helyszínen működő digitalizáló standokon a levéltár munkatársai el is készítik a másolatokat.

Régi képeslap balatoni vitorlásokkal (Göcseji Múzeum CC BY-NC-ND)

Nagyméretű iratanyag esetében a levéltár a digitalizálásról később gondoskodik, majd visszajuttatja az eredeti példányt tulajdonosának. A digitalizálás mellett a gyűjtőköri napokon az adományozásra is lehetőség nyílik. A Magyar Nemzeti Levéltár az Europeana Sport programhoz kapcsolódva gyűjti össze a sporthoz kapcsolódó írásos emlékeket. A július 21. és 24. között zajló gyűjtőköri napokat a Magyar Vitorlás Szövetséggel és az Europeana gyűjteménnyel együttműködve szervezik.

(mti)

Borító: Balaton, vitorlás, vadgesztenye (Balatoni Múzeum CC BY-NC-ND)