25 ezer látogató a miskolci Seuso-tárlaton

25 ezer látogató a miskolci Seuso-tárlaton

- 2018. március 21. 7:56

Bezárt a miskolci Seuso-kiállítás. Az utolsó napok rohama azonban valóban túltett mindenen, ám a Herman Ottó Múzeum ostromlott várként kiállta a próbát – áll a múzeum közleményében.

A Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállítása a miskolci állomáson az előzetes várakozásokat messze felülmúlva 24600 látogatót vonzott. Ha ehhez hozzáadják a kísérőrendezvényként megtartott előadások nézőszámát, akkor összességében mintegy 25 ezer érdeklődő ismerkedhetett meg a késő császárkor ötvösművészetének csúcsdarabjaival és azok történetével. A múzeum kiemelten kezelte az iskolások fogadását: 48 csoportban 1600, egyéb módon 36 diákcsoportban 1000 tanuló vehetett részt múzeumpedagógiai foglalkozáson. A kiállítás három hete alatt két vastag vendégkönyv telt meg a látogatók hozzászólásaival. Ezekből kiderült, hogy az ezüstkincsek bemutatója nemcsak Miskolcról, a megyéből vonzott érdeklődőket, hanem a környező országokból is nagyon sokan érkeztek, sőt volt látogató Kanadából is. Akik időpontra érkeztek, azoknak nem, vagy alig kellett várakozniuk, gördülékeny, zökkenőmentes volt a látogatók fogadása.

Nyolc óránál ott a perdöntő felirat (Balatoni Múzeum CC BY-NC-ND)

Az átépített, és modern biztonsági berendezésekkel felszerelt kiállítóterem részben megmarad. Ez a múzeum részéről egyfajta befektetés a jövőbe, mert az elkövetkező években más értékes kiállítások is elhozhatók lesznek Miskolcra. Kis átalakítás után a Képtár és a Pannon-tenger Múzeum rövidesen újra megnyitja kapuit, és már készülnek a következő nagy eseményre, a Múzeumok Éjszakájára. Az idei esztendő másik tárlata pedig az év végén megnyíló Mezozooikum kiállítás lesz a Pannon-Tenger Múzeumban, amely a dinoszauruszok világát kelti majd életre – zárul a múzeum közleménye.

Borító: Wikipédia